main image article

Nagy Zsolt az ukrán hadsereg támogatására biztat: „Ha virágokkal lehetne békét teremteni, akkor virágokra gyűjtenénk”

A cikkhez egy ismert magyar színész videóüzenete is tartozik. Nagy Zsolt a cseh védelmi minisztérium és a prágai ukrán nagykövetség által szervezett fegyvergyűjtési akció keretében az ukrán hadsereg támogatására szólít fel.
Číst celý článek

A cikk a cseh védelmi minisztérium és a prágai ukrán nagykövetség által a We Must Act civil szervezet támogatásával az ukrán hadsereg számára szervezett fegyvergyűjtésről szól. A cikkben leírtak szerint egy magyar nyelvű adománygyűjtő honlapot is indítottak, és ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az ismert magyar színész, Nagy Zsolt is.

"Pacifista vagyok, és hiszem, hogy mindenkinek joga van megvédeni a hazáját, a szabadságát és a szeretteit" - Nagy Zsolt.

Nagy Zsolt videóüzenetében hangsúlyozza, hogy pacifistaként fontosnak tartja, hogy minden embernek joga van megvédeni hazáját és szeretteit. Arra kéri az embereket, hogy támogassák az ukrán hadsereget és adakozzanak. A cikk megjegyzi, hogy az összegyűjtött összegeket Ukrajna számára szükséges katonai felszerelések, többek között harckocsik, drónok és lőszerek vásárlására fordítják.

Emellett a cikk beszámol arról is, hogy a kampány keretében 1000 páncéltörő gránátvetőt és speciális kézifegyver-tartályokat gyűjtenek. A cseh védelmi minisztérium szigorúan az európai uniós joggal összhangban szervezi a folyamatot, hogy az ukrán hadsereg igényeit kielégítse. Az adományozók kérésre jelentést is kaphatnak adományaikról, ezzel is hangsúlyozva az adománygyűjtés átláthatóságát.